Stilte aub!

Bien-Aimé

Regie: Jef Mellemans

We brengen de bewerking van de klassieke tragi-komedie ‘Beschuit met muisjes’ van Herman Heijermans. Jef Mellemans, onze regisseur, maakte er een knettergekke komedie ‘Bien-Aimé’ van.
’t Is allemaal de schuld van nonkel Gerrit Bien-Aimé. En hij speelt nog niet eens mee! Waarom moest hij als jonge gast al het geld van de firma van zijn vader vermorsen, met een Hollandse mokkel naar Australië vluchten, stinkend rijk worden, uit schaamte elk jaar een kaartje sturen naar zijn moeder met “’k Zie u wreed graag”, na twintig jaar terugkeren naar zijn broer Prosper in het hotel Bien-Aimé dat zo goed als failliet draait, en daar tijdens het kaarten doodvallen van het lachen? Om het met de woorden van Heijermans zelf te zeggen: “Om u te tonen waartoe de mensch in staat is, met het slijk der aarde als drijfveer.”
Een crazy stuk. Ver over de top, maar spijtig genoeg zeer herkenbaar! Brutaal, recht voor de raap en daardoor zo pijnlijk komisch. Lachen, brullen en beschaamd zijn. Een explosie!
Een stuk voor vandaag dat al meer dan honderd jaar oud is. Een niet te missen uitdaging!

TEKST: Herman Heijermans
MET: Jens De Grave, Youri De Grim, Ann De Groeve, Philip De Vos, Nina Engels, Cedric Geerinck, Karlien Hoskens, Tine Schoonvliet, Els Van Goethem, Marc Van Goethem, Koenraad Van Poeck en Sofie Van Raemdonck
SCENOGRAFIE: Jef Mellemans
REGIEASSISTENTIE: Ingrid Smet
LICHT & GELUID: technici CC Ter Vesten

LOCATIE: Ter Vesten


Terug naar het overzicht